До момента са проверени близо 950 души

 

Мащабната спецакция срещу незаконните кортежи на скъпи коли в София продължава и днес. Вчера Ивайло Борисов-Ториното беше разпитан в Шесто РПУ, а по-късно освободен с предупреждение да не нарушава обществения ред. 

Още по темата

 

Акцията беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров след боя на Околовръстното шосе в столицата, при който Васил Наумов и съпругата му бяха пребити от нелицензирани охранители на Ториното. 

 

Акцията ще продължи до късно през нощта в елитните квартали на София. До момента са проверени близо 950 души, като 51 от тях са криминално проявени. За 73-ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законнопритежавано и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.

 

В хода на операцията снощи са задържани трима мъже, в чиито автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.

 

Проверени са и 850 моторни превозни средства. Четири от тях са били със затъмнени стъкла, а при един от автомобилите е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата, съобщиха от МВР.