Живеещите в района се опасяват, че там може да се проповядват радикални идеи

 

Молитвен храм в столичния квартал "Люлин" притесни живеещите в района. С опасения, че там може да се проповядва радикален ислям, те не спират да сезират властите.

Още по темата

 

В сградата, която официално се води търговски обект за обувки, всеки петък се провежда молитва, на която идват депутати и дипломати от различни държави. "Госдподари на Ефира" заснеха една от молитвите.  

 

Всеки петък в помещението събират над 300 души. Сред тях дипломати и депутати. Живеещите наоколо не спират да пращат проверки от полицията и общината. Чудят се кой спонсорира храма и какъв ислям се проповядва.

 

Вярващите се молели тук, защото за тях нямало достатъчно място в джамията „Баня Баши” в центъра на София. От Реформаторския блок не приемат тези аргументи и искат ДАНС да провери храма.

 

 От Реформаторския блок изразиха безпокойство, че събитието се е провеждало в сграда, която е собственост на човек, за който има съмнение, че се е занимавал с неразрешени проповеди.  

 

 

Човекът е Хусейн Одех Абу- Калбайн, председател на фондация „Тайба”. Той е бил изгонен от България за нелегално проповядване срещу държавата. Според районния мюфтия на София той е в България повече от 20 години. По прозиход е арабин

 

А храмът се издържал основно от дарения на вярващите, посочва главният мюфтия.