Няма драматизъм, отговори Стефан Константинов

 

 

„За мен решението на КС е непонятно. То не решава проблема. Конституционният съд не казва: „Тези два пакета са неконституционни”. А казва, че трябва да се въведе ред в определянето на пакетите и този ред трябва да влезе в закона. Този ред може да бъде написан само от хора, които не разбират от медицина”, заяви в предаването „Събуди се” проф. Милан Миланов, началник на клиника по интензивно лечение в „Пирогов”. 

 

По думите му в закона не може да бъдат упоменавани заболявания или състояние на пациента.  

Още по темата

 

„Никой засега не предлага да видим и двата закона – единият, предложен от Москов, другият, излязъл от парламента. Не съм защитник на д-р Москов, той направи много грешки, но изведнъж се появяват хората от парламента и аз се наслушах на такива глупости от тях. Те промениха закона и той влезе такъв”, заяви проф. Милан Миланов. 

 

Според Стефан Константинов са „бомбастични” заглавията „Спряха здравната реформа”. 

 

„Първо са идеите, после е законът, след това е изпълнението и накрая резултатите. Тогава може да кажем, че има реформа. А тук сме още на идеи, които са претворени в закони, които са върнати. Няма драматизъм”, заяви д-р Стефан Константинов,  бивш министър на здравеопазването. Според него идеята за разделянето на пакетите е безсмислена и министър Москов трябва да се откаже от нея.  

 

Според проф. Миланов терминът социално значими заболявания трябва да отпадне. 

 

„Това е много странен термин. Няма точно определение, което да го гарантира”, заяви проф. Миланов. 

 

Целия разговор гледайте във видеото