Инцидентът стана в неделя сутрин край Симитли

 

Все още не можем да повярваме, че сме живи”. Това сподели в ефира на „Здравей България” семейството от Благоевград, което оцеля, след като колата им беше ударена от голям скален къс на международния път за Гърция. Инцидентът стана в неделя сутрин край Симитли. 

Още по темата

 
Навръщане от село Брежани, където Емилия и Иво били на гости, видели страшна гледка - огромен камък летял към автомобила им. Скалният отломък ударил колата от дясната страна. Именно там – на мястото до шофьора, седяла Емилия.

 

Пред камерата на „Здравей, България” тя каза, че инцидентът дотолкова я шокирал, че не мигнала цяла нощ. При спомена за случилото се очите на съпруга ѝ се напълниха със сълзи.

 

Той сподели, че е шофьор от повече от 20 години и досега не е имал никакви инциденти на пътя.

 

Семейството все още не е решило дали ще съди Агенция „Пътна инфраструктура”, които са отговорни за обезопасяването на участъка на инцидента.

 

Представителят на агенцията инж. Георги Златев се извини на Емилия и Иво. Златев обясни, че още миналата година са били разработени проекти за обезопасяване на критичния участък.

 

В района на Кресненското дефиле били локализирали общо три отсечки с повишена концентрация на подобни инциденти и работата по обезопасяването им щяла да започне след няколко седмици.

 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.


Репортер: Екатерина Николова