Андон Митев е излежал присъда за убийството на възрастен мъж

 

„Малката нямаше храна и той затова направи тази беля. Аз имам две деца от него и си го обичам”. Това каза пред камерата на „Здравей, България” съпругата на Андон Митев – единия от мъжете, пребили зверски 93-годишната баба Дона от Ръжево Конаре, за да ѝ откраднат 100 лева. Лина Митева определя като „нормално” стореното от половинката ѝ, защото било „за децата”.

Още по темата


Андон и съучастникът му Георги замислили нападението, докато пасели кравите край селото. Двамата мъже работили в кравефермата на бай Иван. Назначил ги на заплата от 550 лева да пасат животните му.


Георги бил във фермата от 10 години и работодателят му го описва като изпълнителен и кротък.


Андон, който е от съседното село Дълго поле, започнал работа в стопанството преди три месеца. Собственикът не бил доволен от него и възнамерявал скоро да го освободи.


Постоянно ме изнудваше за пари. Пък съм му давал и напред”, разказва бай Иван.


31-годишният Георги Лазаров живее със семейството си близо до фермата. Регистриран е в полицията за множество кражби. 


Леля му твърди, че за да участва в нападението на баба Дона, е бил подведен от Андон.
Според полицията именно Андон Митев бил по-агресивният. Той удрял с юмруци и душил с възглавницата възрастната жена. 27-годишният мъж живее в махалата на Дълго поле. Има две деца. Близките му оправдават постъпката, защото се нуждаел от пари.


През 200 г. Андон убил възрастен мъж в село Дълго поле, след като влязъл в къщата му да го обере. За тежкото престъпление убиецът бил осъден на девет години затвор. От тях той излежава само седем. Освободен е предсрочно заради примерното си поведение в мястото за лишаване от свобода.


В Дълго поле и в Ръжево Конаре хората настояват двамата насилници да бъдат изгонени от селата им. Пред камерата на „Здравей, България” съседите на пребитата баба Дона призоваха за приемането на закон, който дава право на жертвите дори да убиват крадци, които нахлуват в домовете им.

 

Пострадалата жена ще бъде изписана от болницата в понеделник. Тя обаче не възнамерява да се връща в Ръжево Конаре.

 

Репортер: Благой Бекриев