Скоростта му ще достигне до 90 км/час

 

У нас става все по-студено. Утрото беше доста хладно и през деня не можем да разчитаме на затопляне. Максималните температури ще бъдат само от 4 до 9 градуса, но поне валежите вече спират и след повече от 24 часа дъжд, най-накрая в страната ще се поизясни.

 

Днес ни се струва още по-студено заради силния североизточен вятър. Поривите му в много райони стигат до близо 90 км в час. И за разлика от дъжда, който спира, вятърът до вечерта ще остане силен.

 

12 области от Източна България са с предупреждение от първа степен за ветровито време.

 

От снощи заради силния вятър са затворени пристанищата. Забраната е за маневриране на всички видове плавателни съдове. В момента в Бургас скоростта на вятъра е 45 км в час с пориви до 55.

 

В ранните часове на деня в общината в Бургас е подаден сигнал за дърво, затиснало лек автомобил. Огромното дърво, пречупено почти от дънера, се е стоварило върху паркирана пред вход на жилищен блок кола. Пострадали хора няма. Щетите са само материални.

 

Силен североизточен вятър затвори и пристанището във Варна за всички кораби. Поривите достигат 87 км в час, а вълнението на морето е 4-5 бала. 

 

В звено „Пожарна безопасност и защита на населението“ са получени сигнали за паднали дървета и клони на територията на Варна и фериботния комплекс в град Белослав. Няма данни за пострадали и материални щети.