Вижте още разкази за насилието между шофьорите

 

„Докато има коли и хора по пътищата, такива случаи ще има”. Това заяви в предаването „Здравей, България” автомобилният състезател Димитър Илиев в коментар на случая от вторник, при който двама шофьори пребиха трети на бул. „Черни връх” в София.

 

„Човешката психика трудно може да бъде контролирана при толкова висок адреналин”, коментира още Илиев.  

 

Той посъветва шофьорите да се опитват да контролират емоциите си при катастрофи, да дишат дълбоко. Според Илиев има сериозна разлика между случаите на Околовръстното и този на бул. „Черни връх”.

 

„Съгласен съм, такива неща са се случвали и ще се случват. Сега имаме технология, тази агресия стана по видима”, съгласи се журналистът Евгени Петров. „Това, което виждам обаче, е избиване на комплекси”. 

 

Той разказа и как е бил нападнат от друг шофьор.

 

„На Околовръстното, при конфликтен момент. Един доста бързо каращ човек, направи изключително рискована маневра, засече ме. Аз му подадох сигнал, но продължиха да карат. На "Симеоновско шосе" колата спря напряко на средата, шофьорът изскочи от нея и тръгна към мен”, разказа Петров. „Каза ми, че ще ме пребие. Заплаших го, че ще го снимам, а той ми взе фотоапарата”. 

 

Журналистът разказа, че се е обадил в полицията и случаят е бил решен много бързо, а апаратът му е върнат. 

 

Повече гледайте във видеото.