Изненадата на премиера от декларацията на ГЕРБ е слаб театър, смята депутатът

 

"Много съм ядосан от цялата тази работа и от евтините филми на моя приятел Бойко Борисов". Това заяви в "Здравей, България" депутатът от ДСБ генерал Атанас Атанасов, след като ГЕРБ призова прокуратурата да провери назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и поиска да бъде освободен шефът на Държавното дружество "Терем"  Стоил Яков.

Още по темата

 

В четвъртък депутатите от ГЕРБ заявиха, че искат партията на Радан Кънев да излезе от властта и поискаха оставките на двама реформаторски министри - Петър Москов - на здравеопазването и Николай Ненчев - на отбраната.

 

Атанасов коментира реакцията на премиера, че не е знаел за декларацията, по следния начин: "Това е една имитация, много слаб театър. Риторично питам как може хора като Караянчева и Ненков, които лично от Борисов са посочени да бъдат в листите, сега му се зъбят, а той в Брюксел се прави на изненадан. Това е несериозно". 

 

"Нека Борисов дойде в парламента и да го питам защо остави всички хора на сарайско-библиотекарската групировка на възлови позиции в службите за сигурност. Основната причина да подам оставка като председател на вътрешната комисия е, че Борисов влезе в орталък с Доган да останат хората, назначени по времето на Орешарски", изтъкна той, като уточни, че става въпрос за служители на ДАТО, ДАНС.

 

След серия от скандали в края на миналата година партията на Радан Кънев мина в опозиция, но не напусна Реформаторския блок. Самият Бойко Борисов изрази подкрепата си за двамата атакувани министри.