Ще плати гаранция от 2000 лева

 

Съдът пусна срещу 2000 лева гаранция шофьора, който преби друг мъж, след катастрофа на столичния булевард „Черни връх” в София.

 

Симеон Христов каза, че ще се извини за това, което е направил, ако наистина се докаже, че е виновникът. 

 

След престой в ареста Симеон Христов продължава да твърди, че е невинен. А адвокатът му, че случилото се е нещо обичайно. 

Още по темата

 

„Моята гледан точка е, че съм най-невинният човек, който прави умишлено нарушение, предизвиква катастрофа, а сега се прави на жертва”, заяви Симеон Христов.

 

Напомням ви, че днес отново има катастрофа с тупаница до София, но това вече не е новина”, коментира адвокатът Павел Чернев, който защитава Христов. 

 

Съдът каза, че има достатъчно доказателства за вината на Симеон Христов. И че има опасност той да извърши друго престъпление. Законът обаче казва, че няма как Христов няма да лежи в затвора, дори да го осъдят. Причината – досието му е чисто, а извършеното престъпление е леко. 

 

Когато има инцидент, никой не се измъква безнаказан през задната врата, законът и институциите работят”, заяви Павел Чернев. 

 

А самият Симеон Христов твърди, че побой въобще не е имало.

 

Не помня да съм удрял някого, ако е така и съдът каже, че съм виновен, ще си понеса наказанието. Не съм гледал кадрите, аз съм в една килия, жена ми е доста зле, до колкото знам, а човекът, който се прави на жертва, не му отива. Можеше да каже едно извинявай”, заяви Симеон Христов. 

 

И така той излиза на свобода под гаранция от 2 000 лева. А ако се стигне до присъда, то тя вероятно е ще глоба от 5 000 лева.