Започнато е досъдебно производство по случая

 
 
"Имаме конкретно описание на мъжа, който откри снощи стрелба в близост до бензиностанция на Цариградско шосе". Това заяви за "Здравей, България" главният секретар на МВР Георги Костов.
 
 
Около 19.30 часа снощи неизвестен мъж стреля четири пъти в прозорците на черен джип. Мишената е Димитър Стоянов, известен като Митко Русия. Той е криминално проявен и подсъдим за различни престъпления. Той е бил в компанията на свой 50-годишен познат. 
 
 
По случая е започнато досъдебно производство.
 
 

Митко Русия е спряган за сводник. През 2010 година е задържан при акция "Силоваците", а през 2013 г. е имало друго покушение за живота му, след което той отново е останал невредим. 

 

 
Що се отнася до вълната на тероризъм, заляла Европа, и степента на сигурност в България, Костов коментира: "Навсякъде, където има засилено масово присъствие на граждани, има засилено полицейско присъствие", заяви той като добави, че в тази връзка е възможно да се наруши дискомфорта на гражданите.

 

Той изтъкна, че от 5 януари тази година българските институции действат и реагират на потенциален терористичен риск съгласно потенциален план за противодействие на тероризма.

 

"Много държави имат такъв закон, който да влезе в сила при реална такава заплаха. Доколкото знам, в парламента се подготвя такъв закон и предстои той да бъде подложен на обществена дискусия", заяви той. 

 

Вчерашното учение е планирано от около два месеца и няма нищо общо с вчерашните събития от Брюксел, уточни главният комисар.