19-годишният Мейсън Уелс е благодарен, че все още е жив

19-годишен американец е един от ранените при атентата на летище „Завентем” в Брюксел. Това е третата терористична атака, която момчето преживява, съобщава „Independent”.

Още по темата


Първият сблъсък на Мейсън Уелс с терора бил на маратона в Бостън през април 2013 г.

 

Младежът и баща му стоели на финалната линия и гледали майката, която се състезавала в надбягването. Съвсем близо до тях избухнала и бомбата, която уби трима души и рани повече от 260. Мейсън и баща му Чад не пострадали.


Във фаталния за Париж петък, 13 ноември 2015 г., тийнейджърът, който е мормон-мисионер от Юта, отново се оказал в епицентъра на трагичните събития. Този път Мейсън бил по-далеч от местата, превърнали се в мишена на терористи, и пак останал невредим.


Вчера обаче Мейсън бил ранен сериозно при взривовете на летището в белгийската столица. Той е със скъсано ахилесово сухожилие, рани от шрапнели и изгаряния на ръцете и лицето от втора и трета степен.


Отишъл на аерогарата, за да изпрати своя приятелка, заминаваща за Франция. Благодарен е, че е жив, защото бил много близо до мястото на една от експлозиите, казват родителите му.

 

Редактор: Маргарита Стоянчева