Всички преминаващи през граничните пунктове са подложени на 100-процентов контрол

 

Пълен контрол на влизане и излизане от България, без значение дали границата е външна или вътрешна за ЕС. До това доведе затягането на мерките след атентатите в Брюксел. Засега сериозни проблеми няма, но на "Капитан Андреево" вече се трупат колони от тирове. По-рано през деня пък на "Кулата" имаше опашки от леки коли. 

Още по темата

 

Строгият контрол по външните ни граници беше въведен още миналата година след атентатите в Париж. От вчера щателно се проверяват и всички преминаващи през вътрешните за ЕС граници.

 

Това на практика увеличава времето за преминаване няколко пъти. На граничния пункт "Капитан Петко войвода" засега опашки няма. Най-бавно се обработват гърците с лични карти, защото те не се разпознават от скенерите и се въвеждат ръчно.

 

На по-големите пунктове се стигна до напрежение. На "Кулата" стотици леки коли чакаха часове, за да минат. През "Капитан Андреево" преминаването е спокойно, но всяка кола се гледа под лупа. Същото било и в Турция. Засега не е ясно колко време ще продължи строгият граничен контрол на вътрешните ни граници.

 

След атентатите в Париж миналата година отново беше въведен 100-процентов контрол и през вътрешните граници. Тогава той продължи около седмица.

 

Репортер: Димитър Иванов