Проверяват се обстойно документите на всички преминаващи границата

 

Километрична опашка от автомобили се образува на граничен пункт „Кулата”. От сряда на пункта се работи при засилени мерки за сигурност. Проверяват се обстойно документите на всички преминаващи границата.

 

Още по темата

Освен това граничните власти по преценка проверяват и някои от колите на пункта. Вероятно това е причина за клоните от автомобили на „Кулата”

 

На входа към Гърция работи само едно гише, другото е в ремонт. На изхода от Гърция работят повече гишета, но задръстването отново е голямо.

 

Пътуващите са изнервени и чакат с часове.

 

Припомняме, че веднага след атентатите в Брюксел вътрешният министър Румяна Бъчварова каза, че затягат контрола по границите.

 

Наши източници от пункта коментираха, че трафикът е голям и капацитетът на пункта не може да поеме потока от желаещи да пътуват. Ремонтните дейности в една от лентите допълнително възпрепятства работата на митничарите.

 

 

В същото време в четвъртък, на пункта ни с Гърция при Гоце Делчев, военни и граничари проведоха съвместно учение.

 

Заради страха от бежанци и атентати от партия „Атака” поискаха да се построи 3-метрова ограда и по границата ни с Гърция.

 

А военният министър Николай Ненчев поиска от правителството близо 1,5 млн. лева за допълнителна техника, необходима за справяне с потока от мигранти. По думите му страната ни има готовност за оградно съоръжение на българо-гръцката граница.

 

Информация: Екатерина Николова