Криминалисти разследват тежкото престъпление

 

Има задържан за двойното убийство в Ботевград, съобщиха от МВР. Мъжът е арестуван в рамките на разследването на снощната стрелба, при която бяха убити двама братя на 31 и на 34 години. Какви са версиите за двойното убийство и има ли опасност от напрежение в Ботевград?

Още по темата

 

Припомняме, че двамата братя - на 31 и 34 години бяха застреляни в центъра на Ботевград в петък вечер. След убийството в града пристигнаха екипи и на Жандармерията заради сигнал за възникнало напрежение в ромската махала. Повече от сто служители на реда пазят центъра на града и махалата.

 

„В 21 часа ми се обадиха да ми кажат, че са убити. Имаха врагове. Те работеха като охрана. Девет дни откакто работят там. На десетия го убиха. За нас бяха добри момчета, ако не ги закачат и не се бият. Марко го бяха били и спря работа. Сега ще станат десет дни, откакто ги върнаха на работа. Видях ги предния ден, Марко беше тръгнал към конете, а Цеци отиваше да види децата”, разказа за "Събуди се" леля Радка, която се грижи за Марко и Цеци.

 

Тя отрича двамата да са замесени в хазарт. Майката на Марко и Цеци е починала преди 7 години. Двамата нямат баща, разказват близки и роднини на убитите момчета.

 

В родната къща на Цветан и Марко през следващите 40 дни ще гори огън - стара ромска традиция при смърт. Двамата братя оставят две деца сираци. От сутринта в къщата се събираха хора. Напрежение нямаше, въпреки че кола на Жандармерията патрулираше из махалата.


Близките отричат двамата мъже да са имали връзки с подземниия свят и дългове. Пестелив по темата беше и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.


„Не са някакви знакови фигури в Ботевград”, коментира кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.
Единият брат действително имал криминално досие. Предполага се - заради работата им като охранители по казина и дискотеки.


„Вероятно са били неудобни на някого”, коментира Александър Методиев, народен представител от ДПС.


Бат Сали обаче разказа, че единият брат получавал заплахи от бивш свой работодател, който остана неназован.


„Преди убийството единият имал среща с един работодател”, разкрива Александър Методиев.
На срещата отишли и двамата братя.

 

Полицията е извършила оглед на място, на който е присъствал и окръжният прокурор. Предприетите оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление се провеждат под надзора на Софийска окръжна прокуратура.