Късно снощи в града бяха убити братята Цветан и Марко

 

Гняв и напрежение след двойното убийство в Ботевград. Близо 500 души се събраха в центъра на града. Те искат да станат ясни причините и извършителя на снощния разстрел. 

 

Още по темата

Няколкостотин души напуснаха ромската махала около обяд и тръгнаха към лобното място на убитите братя Марко и Цветан Петрови. Пресрещна ги жандармерия, но до сериозни сблъсъци не се стигна. А хората бяха допуснати да продължат мирното си по идея шествие. Целта му - да почетат паметта на двамата братя.  

 

Хората заплашиха да блокират  магистрала „Хемус”, ако не се разкрие извършителят и ако не дойде вътрешният министър Румяна Бъчварова.

 

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че лично главният прокурор Сотир Цацаров наблюдава случая. Борисов обясни, че у заподозрения за убийството е намерен взрив. Мъжът, който е под домашен арест, е с много богато криминално досие. 

 

Убитите братя - Марко и Цветан Петрови са на 31 и 34 години, работили са като охранители в казина и дискотеки.   В дома им днес цареше покруса.  Двамата братя оставят по две деца сираци.  

 

 

Роднините са убедени, че братята са паднали в капан. Близките отричат двамата мъже да са имали връзки с подземния свят и дългове. Братята имат криминални регистрации за противообществени прояви.

 

„Аз смятам да се изчакат нещата да се доведат докрай. Случило се е, не можем да върнем момчетата, поне да не пречим”, обърна се към хората депутатът от ДПС  Александър Методиев по-известен като  Бат Сали. Готовите на бунт хора бяха успокоени от съобщението, че арестуван има. Но заплашиха, че ако го пуснат на свобода, отново ще излязат на улицата.