"Белгийската държава не се пази. Тя е с най-слабо разузнаване", коментира евродепутатът

 

Ангел Джамбазки беше в Брюксел по време на атентатите. Български евродепутат е, често позициите му са твърде крайни. След това, което се случи и в Брюксел, след атентатите в Турция и Париж, думите му започват да звучат все по-разбираемо. В състояние на война ли е Европа, към която и България принадлежи. Къде е проблемът и какво е решението?

Още по темата


„Понеже европейците станаха твърде мързеливи, спокойни и лениви в битността си, живеейки сравнително добре на фона на останалия свят, забравиха, че войната може да бъде и на тяхната улица. Затова, сега, когато я виждат, не разбират какво им се случва и отказват да приемат реалността. Ангела Меркел изпълнява шаблонно поведение и никой не очаква нещо друго от нея”, коментира в студиото на „Комбина” евродепутатът Ангел Джамбазки.


„Брюксел е европейската столица на мюсюлманския радикализъм. Това е сърцето на Евравия. Фактически е невъзможно да накараш хора, които са твърде различни, да пеят „Одата на радостта”, коментира Джамбазки и добави: „Белгийската държава не се пази, не защото не може, а защото няма политическо решение това да се прави. Решението е чисто политическо. Това е тяхната политическа отговорност”.


„Не можеш с плюшени мечета да се бориш срещу човек с автомат. Белгия е с най-слабо разузнаване. Техните офицери не влизат в кварталите им, за да не ги набият. Скептичен съм, че може да има Единно европейско разузнаване”, добави евродепутатът.


На въпрос дали Европа ще се разпадне, той отговори: „Европейският съюз като такъв ще трябва да се промени. Той трябва да се превърне в съюз от държави, които пазят общите си граници”.


Цялото интервю гледайте във видеото.