Бен Инс решил, че няма какво да губи

26-годишен британец се снима с мъжа, който във вторник похити самолет на Египетските авиолинии, съобщава британското издание „Independent”.

Още по темата


Бен Инс описва снимката, на която се усмихва до опасания с „експлозиви” Сеиф ел дин Мустафа, като „най-доброто селфи, правено някога”. Англичанинът пуснал фотоса в социалната мрежа Twitter с посланието: „Вашето момче не си губи времето! Вижте водещата новина за деня”.


Осъзнах, че ако бомбите са истински, нямам какво да губя. Затова реших поне да разгледам колана отблизо. Помолих един от членовете на екипажа да попита похитителя дали иска да се снима с мен. Той кимна в знак на съгласие, аз застанах до него и стюардеса ни снима”, казал Бен пред „The Sun”.

 

Мустафа отвлече самолета, който според графика трябваше да извърши вътрешен полет от Кайро до Александрия. Арестуваният обаче направи така, че машината да прелети до Ларнака, заплашвайки да я взриви с „експлозивите”, които впоследствие се оказаха панели за мобилен телефон.


След известно време Мустафа освободи повечето от общо 62-мата пасажери на борда, с изключение на няколко членове на екипажа и четирима чужденци. Сред тях бил и Бен Инс.


В крайна сметка драмата приключи благополучно за всички, а похитителят сам се предаде на полицията. 


Редактор: Маргарита Стоянчева