Запознайте се с Balance transfer!

Продължителната икономическа криза принуди много българи да вземат бързи кредити с огромни лихви. Въведеният от законодателя таван по отношение на годишния процент на разходите (ГПР) не успя да реши проблема с високите разходи по потребителските кредити. Голяма част от фирмите за бързи кредити много лесно заобиколиха законовите ограничения, като въведоха огромни такси за услуги, които не се включват в ГПР. Така например, за да получите кредит с лихва, близка до тавана на ГПР, Вие трябва да си осигурите или банкова гаранция, или двама поръчители с високи доходи. Ясно е, че това условие е много трудноизпълнимо. Кредиторът моментално Ви предлага „лесна” алтернатива – поръчителство от дружество-гарант срещу такса, която често пъти е по-голяма и от самата главница по кредита. Формално, услугата не е задължителна, поради което високата такса не се включва в ГПР. На практика, обаче, за много хора платеното поръчителство се оказва единствената възможност да вземат бърз кредит, та макар и на огромна цена.

 

Ако поради временни затруднения Ви се е наложило да вземете подобни скъпи кредити, balance.transfer е лесният начин да се отървете от тях завинаги. Този финансов продукт е много популярен по света, но не и у нас. Първият balance.transfer в България беше предложен преди близо 3 години от Транскарт Файненшъл Сървисис – платежна институция, лицензирана от Българската народна банка.

 

Как се ползва balance.transfer? Процедурата е много лесна. Първо, заявете онлайн кредитна карта Транскарт на сайта transcard.bg.Ако заявлението Ви бъде одобрено, след активирането на картата наредете balance.transfer – също онлайн. На базата на Вашето нареждане Транскарт Файненшъл Сървисис ще погаси Вашия скъп кредит. Погасената сума ще се отрази като трансфериран баланс по Вашата кредитна карта Транскарт. В първите 6 месеца от активирането на картата трансферираните баланси не се олихвяват. В този период Вие не сте длъжни да правите погасителни вноски по трансферираните баланси.

 

По този начин Вие не само ще се освободите от скъпия си кредит, но ще се възползвате и от едно изключително изгодно предложение – кредит без лихва и без погасителни вноски за 6 месеца. След 6-месечния безлихвен период непогасената част от трансферираните баланси започва да се олихвява със стандартните лихвени проценти по кредитните карти Транскарт, които винаги са били на нивото на лихвите по банковите карти, т.е. в пъти по-ниски от лихвите по някои бързи кредити.  

 

Кредитните карти Транскарт са първите български кредитни карти. Вече 15 години те се издават без поръчители, без банкови гаранции и всякакви други обезпечения. Кредитът по картата може да се ползва и погасява неограничен брой пъти в рамките на отпуснатия кредитен лимит. При всяко пълно погасяване на сумата, дължима към края на месеца, се ползва нов безлихвен период по кредита с продължителност до 45 дни. Договорът за кредит също може да се подновява неограничен брой пъти без да се подава заявление. При пазаруване с Транскарт се ползват отстъпки до 30% от цената на стоката или услугата.

 

Повече информация можете да получите на сайта transcard.bg.

 

*Платена публикация