За поста регионален директор към Хасково се плаща по 50 хиляди евро, заяви Красимир Лалов

 

"Шофьорската книжка върви по 3 500 лева. Един куп неграмотни хора, които не могат да се подпишат, имат шофьорски книжки". Това заяви за "Здравей, България" Красимир Лалов от

Още по темата

Националното движение на превозвачите по повод акцията срещу мащабната корупционна схема в бившата ДАИ. 

 

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията изтъкна, че в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" има няколко големи източника на пари, като допълни, че става дума за "огромни суми". 

 

"Аз съм присъствал на пазарене. Например за регионален директор към Хасково нещата отиваха до 50 хиляди евро. Там лизингът няма срок, затова всичко се живее на бързи обороти", уточни Лалов. 

 

"От доста време дирекциите на ДАИ по места, както и националната изпълнителна агенция в София, работят повече с партийните структури в отделните общини. Ние искаме да има един изпълнителен шеф на ДАИ, който да е независим от смяната на правителствата", допълни той. 

 

През изминалите дни ДАНС и ГДБОП провериха 12 града в цялата страна, където има подозрения за организирана престъпна група на служители в автомобилната администрация. Дейността им е била събиране на подкупи; така наречената "такса спокойствие", с плащането на която превозите на определени фирми не се проверяват; манипулиране на изпити; фалшифициране на разрешения за опасни товари; искани са подкупи за назначаването на служители в ДАИ, плащано е и на ръка при проверки. 

 

Гледайте във видеото репортера на Нова Велина Сашева на живо от Долни Дъбник, където се намира къщата на тъста на шефа на бившата ДАИ Цветелин Цветанов, където в четвъртък бяха открити 402 хиляди лева.