Той е арестуван след сигнал на майката

 

Арест в спешен център. Фелдшер от Брацигово е задържан по обвинение в блудство с 14-годишно момче. 

 

Полицията твърди, че 64-годишен Пламен Стоянов е примамвал момчето в таванско помещение на кооперацията, в която живее. Там е извършил и блудствените действия с детето. 

 

Съседи разказаха, че виждали Стоянов често да води момчето в блока.  

 

„Майката казва, че то е казало, че го е преследвал. „Той ме преследва и аз не мога да се отскубна от него”, това ми е казвала майката. Други момчета не съм виждала тук, само това и го познавам, защото майка му ми е колежка. Аз не можах да повярвам, нали е доктор, как може такова нещо”, чуди се съседката Жана Костадинова.  

Още по темата

 

Тийнейджърът ходил доброволно на тавана, примамван с различни подаръци, твърдят разследващите. Родителите му са в шок и отказват коментар.  

 

Фелдшерът Пламен Стоянов работи в Спешната помощ в Брацигово, където е арестуван вчера следобед. Колегите му не крият, че в града упорито се говорило за мераците му към малки момченца.  

 

В късния следобед фелдшерът бе освободен от ареста. По телефона отрече да е блудствал с детето.

 

„Не 100, а 1000 процента това не е вярно. Не съм имал сексуален досег с детето. Това са измислици”, заяви Пламен Стоянов. 

 

„Проверяваме и други сигнали, дали не е имал и други деца-жертви от същия град”,  заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОДП на МВР - Пазарджик. 

 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая.