Разписаните превантивни охранителни мерки вече са в сила

 

Първа община със специален план за действие при евентуални терористични актове. В Свищов занапред ще има строг пропускателен режим във всички обществени сгради и учебни заведения. Какви други мерки в защита на сигурността предвиждат общинарите?


Общинският антитерористичен план вече е в действие. Той обхваща абсолютно всички институции, като ще наблегне на училищата на територията на Свищов.

Още по темата


Въпреки че е ваканция, в най-голямото училище свищовско училище се следи стриктно за това кой влиза и излиза.


„Освен това, пакети, пратки винаги се проверяват от охраната”, обяснява Цветанка Киров - директор на СОУ „Димитър Благоев”.


В общинската администрация е въведено 24 часа дежурство на новосформирано охранително звено.


„Затяга се контролът в общинската администрация с пропускателен режим. Това не значи, че ние ще ограничим достъпа на граждани до общината”, коментира кметът на Свищов Генчо Генчев.


„Както виждате, в момента сме във фоаето. То е свободно. До всвички етажи. Предвидили сме организация да се проверяват всички посетители”, обясни Стефан Димитров от охранителна дирекция в Свищов.


Решението за изънредните мерки бе прието на 21 март. Разписаните превантивни охранителни мерки вече са в сила.


Засилените мерки за сигурност на територията на община Свищов и всички институции ще останат в сила, докато не бъде променен националния антитерорристичен план.


Репортер: Мартин Георгиев