Проф. Стефан Станчев може да загуби зрението на лявото си око

 

Лекар от столичната болница „Света Анна” е бил зверски пребит от двама маскирани нападатели пред дома си в столичния квартал „Белите брези” във вторник сутрин. Това съобщиха за Нова от лечебното заведение. 

Още по темата


Началникът на Клиниката по ортопедия проф. Стефан Станчев е с тежки черепно-мозъчна и лицево-челюстна травми вследствие на побоя с метални пръти. Има сериозни наранявания на едното око. Колегите му от болницата незабавно започнаха спешна операция за спасяване на зрението му. В хода на интервенцията обаче стана ясно, че най-вероятно проф. Станчев ще загуби зрението на лявото си око заради изтичане на очното съдържание.


Лицевата му част е възстановена. Общото му състояние е добро, информираха още медиците от "Света Анна".

 

На проф. Станчев са нанесени множество удари. Колегите му са категорични, че побоят е можело да го убие и целта му явно не е била просто сплашване.

 

Видео: БГНЕС

 

"Имаме индикации за предишни опити да бъде нападан проф. Станчев", заяви зам.-главният секретар Георги Арабаджиев в Министерския съвет, съобщава БГНЕС. 

 

Издирват се трима маскирани нападатели. Все още не е ясно какви са мотивите им. 

 

 

"Приятел ми е от 20 години, работили сме в една операционна. Знам, че състоянието му е тежко. Това, че е лекар ми е допълнително обидно на мен като на лекар. Можеше да е учител, журналист", обясни изп. директор на болница "Св. Анна" - София д-р Славчо Близнаков.

 

"Подобно зверство, защото той е бит с метални пръчки, тояги. Да не издавам подробности от състоянието му, наистина състоянието му е тежко. Така не може! Държавата е държава, когато такива неща не се случват", коментира министърът на здравеопазването Петър Москов.

 

И друг път е имало опит за побой над проф. Станчев, обявиха от МВР. Самият той не е подавал сигнал или оплакване срещу конкретни лица.

 

 

Репортери: Христо Калоферов, Марина Малашева