Шофьорът, който уби на място 6-годишно дете, остава в ареста

 

Жителите на село Паничерево, където в сряда шофьор на камион прегази 6-годишно дете, искат тировете да не минават през селото. В противен случай заплашиха с бунт и се заканиха да спрат децата си от училище. 

 

Още по темата

Стотици роми от Паничерево се събраха пред къщата на прегазеното 6-годишно дете. Ромите са събрали пари за погребението на Юсеин, чието семейство било сред най-бедните в махалата. Те заявиха, че няма да допуснат тирове да преминават през селото.

 

Въпреки спадналото напрежение в селото, продължава да има полицейско присъствие. „Когато бъдат допуснати тежкотоварните автомобили, също ще продължи полицейското присъствие, за да не се допуска гражданско неподчинение”, заяви началникът на РПУ-Гурково Огнян Гавазов.

 

Кметът на Паничерево Атанас Граматиков, от години се опитва да реши проблема с преминаването на тежкотоварните автомобили. „Повече от 10 години се мъчим да решим този проблем, но без участието на държавата няма как да стане”, убеден е Граматиков.

 

Жителите на селото искат поставянето на легнали полицаи по пътя до училището, където тази есен малкият Юсеин щеше да бъде първокласник. Междувременно прокуратурата привлече като обвиняем 35-годишния турски шофьор Ариф Йозкан, причинил смъртта на детето. Обвинението е за нарушаване на правилата за движение по пътищата и за причиняване на смърт по непредпазливост. Камионът на мъжа е иззет. За делото е уведомено и посолството на Турция.

 

Ариф Йозкан е задържан днес с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Тече и още едно разследване – заради това, че след инцидента жители на селото счупиха фарове, предно и странични стъкла на камиона и срязаха брезента на ремаркето.