Четирима мъже са арестувани за фалшифициране на документите

 

Шофьор срещу 1500 лева. Разбиха престъпна група от Кричим, продавала фалшиви шофьорски книжки. Колко менте-шофьори пътуват без да имат право.

Още по темата

 

Все още не е ясно колко души са се възползвали от услугите на фалшификаторите. Най-вероятно са десетки. Според източници на Нова телевизия мъжете и жените, които са си купували фалшивите шофьорски книжки, са нямали дори основно образование. 

 

Фалшивите шофьорски книжки са се печатали в жилищен район "Тракия". Там живее Николай Йогинов, който прокуратурата сочи за организатор на престъпната схема. В дома му полицията е открила няколко комплекта фалшиви шофьорски книжки и талони. 
 

Николай прехранвал семейство си от баничарница и консултантска фирма, която имал. В съда заяви, че не познава останалите трима. Според разследващите ролята на тримата е била да намерят и осигуряват клиенти за фалшивите шофьорски книжки. Сумата от 1500 лева за всеки продаден комплект са си поделяли поравно на четири. Единият от тях дори е направил пълни самопризнания

 

Съдебна отговорност ще бъде търсена и от хората, които са си купили шофьорските книжки. От началото на годината досега в Пловдивска област са хванати 30 водачи с фалшиви книжки. 

 

Репортер: Благой Бекриев