Вижте историята на една жертва на сексуална експлоатация

 

На всеки 30 секунди някой около нас става жертва на трафик. Търговците на хора печелят повече, дори от търговците на оръжие или наркотици.

 

Една трета от жертвите в Европа са от Балканите, голяма част от тях - от България. Експлоатират се сексуално, трудово и все по-често с цел донорство на органи. Спасените са единици.  

 

Ева Костова успя да се срещне с 16-годишно момиче, успяло да избяга от семейството си след 2-годишна сексуална експоатация. „Баща ми замина за чужбина. Той там работеше и аз останах да живея с моята мащеха. Баща ми не пращаше пари и тя започна да се възползва от мен като ме караше да ходя по мъже за пари. Тогава бях на 14 години.  Ако не бях съгласна да направя това, щяха да ме изгонят от къщата, а нямаше къде да отида”, разказа тя.

 

 „Сред клиентите имаше от 17-годишни до 80-годишни. Имаше такива, каквито са сакати, такива, които не могат да говорят, слепи, всякакви”, спомня си тя и добавя: „Имало е случаи, в които не съм имала време и да спя. Не съм ходила и на училище. Непрекъснато ми се взимаха бележки, извиняваха ми се отсъствия”.

 

Целият й разказ гледайте във видеото!