Скандалът избухна след думите на Семих Ялчъм по време на учредяването на ДОСТ

 

Скандал се завихри след изказването на политик. Преди дни по време на учредяването на партия ДОСТ Семих Ялчъм заяви: „Където и да се говори турски език, това място е част от нашата родина”. 

 

Още по темата

„Доста необяснимо се преекспонира нормално послание, което е съизмеримо с българския начин на говорене. И Маргарита Попова разви същата теза: „За мен България е там, където има и един българин, където се говори български език”,  коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Георги Коритаров.

 

„Смисълът на това да твърдиш, че там, където се говори твоят език, е част от твоята духовна територия е в идеята за разширена духовна и културна общност”, подчерта Коритаров.

 

„Това беше едно послание, което цели много неприятни последствия – разделяне на обществото по етнически признак” коментира депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.

 

„Проблем беше и че това послание беше направено по време на учредяването на една партия, за която не беше казано, че е българска. Освен това е абсолютно цинично политик, който осем години е бил заместник-председател на ДПС и три години председател на ДПС, да говори, че ще се бори срещу олигархичния модел”, коментира още той.