Тепърва ще берем ядове, заяви социалният антрополог Харалан Александров

 

„Няма понятие „граждански арест”. Има понятие „противозаконно отнемане на свобода”. У нас няма „граждански арест”, както няма и „граждански милиции”. Това е безвластие, хаос, държавата е стигнала на ръба на разпадането си”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Виктор Лилов от партия ДЕОС. „Единствено съдът решава кой е законен и кой незаконен имигрант и единствено Граничната полиция има права да охранява границата”.

Още по темата

 

„Това са един и същ хора – трафикантите, контрабандистите, хората, които прекарват мигрантите, и хората, които ги ловят. Това са един и същ вид хора – те имат престъпно самосъзнание, такъв вид и нужда от изява на силата си”, коментира журналистът Мира Баджева. 

 

„Всички, които искат да упражняват насилие, винаги намират героична кауза, в името на която да го направят”, коментира социалният антрополог Харалан Александров. „Това, на което сме свидетели, не е толкова криза на пропускливостта на българската граница, а криза на легитимността на българските правораздаващи институции”, каза Александров.

 

Според него тепърва ще берем ядове за това. 

 

„Има силни настроения в подкрепа на такъв тип поведение”, коментира още Александров.

 

Целия разговор гледайте във видеото!