Симеон Ценев продължава да отрича и отказва да разговаря с екипа на Нова

 

Уволниха треньора по джудо, обвинен в блудство. Отстраняването идва, след като ученички в спортното училище на ЦСКА в София разказаха, че треньорът им по джудо Симеон Ценев ги е събличал и опипвал. Едно от момичетата твърди, че е изнасилено. Бивша джудистка призна, че Ценев е блудствал с нея още преди 20 години. От федерацията знаели за всички случаи, но си затваряли очите. 

Още по темата

 

Слуховете от преди 20 години може да се окажат истина. Само за месец, показания са дали шест момичета. Президентът на спортния клуб по джудо Николай Цветанов твърди, че е научил от екипа на „Здравей, България” за влечението на треньора към малки момичета. Затова го изгонил чак сега. 

 

Треньорът продължава да отрича и отказва да разговаря с екипа на Нова. Твърди, че е набеден. Родителите на момичетата обвинили треньора в блудство, са убедени, че през годините той е прикриван. 

 

Симеон Ценев вече няма право да влиза в залата, но продължавал да упражнява натиск върху момичетата, твърдят техните родители. Ученичките все още не могат да излекуват травмите от случилото се. Някои дори отказвали да ходят на училище.

 

Материалите по досъдебното производство трябва да бъдат събрани до средата на май.