Общинските съветници "на нож"

 

Общинските съветници "на нож" – ще стане ли билетчето за градския транспорт в София 1,60 лв.? От вчера общински съветници заявиха, че няма да подкрепят такова предложение, което трябва да бъде гласувано утре. 

Още по темата

 

„Ще гласувам категорично против и се надявам здравият разум да надделее и управляващите от ГЕРБ или да оттеглят предложението, или да се вслушат в недоволството на столичани”, заяви в „Здравей, България” общинският съветник от БСП Борис Цветков.

 

„От години се източват милиони левове в областта в градския транспорт. Това става с частните линии, които возеха доскоро с лев на километър повече. Отделно източването става и поради лошото управление на Центъра за градска мобилност - едно излишно йерархично звено”, на мнение е Цветков.

 

„Имаме последователна политика по отношение на транспорта. През последните години имаме оптимизация на разходите и на персонала в общинските дружества за транспорт. Важно е да се знае, че ЦГМ има известно увеличение на персонала с контролни функции”, поясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

 

Стефан Марков от "Движение България на гражданите” от своя страна заяви, че днес групата ще реши как ще гласува на общинския съвет. 

 

Съгласни ли са хората да плащат по 1,60 за билет и при какви условия – разберете във видеото.