Тялото на Александра Сивриева беше открито снощи в мазе в бившия Ловен дом в града

 

Жестоко убийство на дете потресе Провадия. След три седмици в неизвестност, 13-годишно момиче беше открито в изоставена сграда, в града. Разследващите са категорични - става въпрос за умишлено убийство.

 

По случая вече са задържани мъж и жена. По информация на Нова това са 21-годишният Красимир и съпругата му Ивилина на 19 години. Те са съседи на убитата Александра. 

 

Все още не е ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения, но най-вероятният мотив за престъплението е кражба на златните накити на момичето.

 


 
Официалните резултати от аутопсията ще станат ясни до дни, но вече се знае, че Александра е било удушена.

 

В сряда майката на момичето успя да пристигне от Германия, където работи.

 

Изоставената сграда, в която бе открито тялото на 13-годишната Александра Сивриева, от вчера е поставена под полицейско наблюдение. От прокуратурата потвърдиха, че става въпрос за умишлено убийство.  

Още по темата

 

Всички в града са потресени, гневни и уплашени от зверското престъпление. Тежка нощ прекараха хората в Провадия, след като най-страшните очаквания за съдбата на Александра се сбъднаха.  По тялото на момичето имало следи от насилие, разказват близките. Те до последно се надяваха Александра да се прибере у дома.

 

Казаха, че лицето ѝ не си личи”, разказа Мурвет Хюсеинова, леля на Александра.

 

Момичето изчезна на 22 март на път до магазина в близост до изоставената сграда на ресторант „Ловен дом”. В града вече се разпространява версията, че в убийството е намесен сутеньор.

 

 

По случая вече има задържан, установява се има ли вина за зверството. А хората в Провадия са настръхнали и уплашени.

 

„Хората така се разбуниха, притеснени са за безопасността на децата си и за своята. Всички трябва да бъдем по-бдителни, защото това нещо се е случило пред очите ни, изчезването на детето е станало в този район”, коментира кметът на Провадия Филчо Филев.

 

 

Предстои в града да бъде изградена система за видеонаблюдение, предвиждат се  повече патрули около училищата. Разследването на жестокото убийство продължава,  очакват се резултатите от аутопсията на момичето. Всички в Провадия и близките на момичето разчитат на бързо правосъдие.

 

 

Александра Сивриева изчезна преди повече от 20 дни, а в началото на април беше обявена от полицията за издирване. Тогава пред камерата на Нова телевизия бащата на Александра разказа, че е получил обаждане с искане за откуп. По свидетелски разкази момичето е било издърпано в кола от улицата, докато отивало до магазина.