Недоволството им е заради задължителната целогодишна застраховка за моторите

 

Мотористи от цялата страна на протест пред парламента. Стотици рокери се събраха пред сградата на Народното събрание. 

 

Мотористите влязоха в София от три лъча. Първите 300 души от Бургас, Ямбол и Пловдив се събраха на входа на София откъм магистрала "Тракия". Те бяха съпровождани с полиция, докато стигнат до парламента. Рокерите паркираха пред парламента, където, под съпровода на класически рок представиха исканията си. 

 

Причината за недоволството им е задължителната целогодишна застраховка “Гражданска отговорност” за мотори. Те настояват да могат да се застраховат само за мотосезона. "Безсмислено е, когато моторът стои в гаража през зимата, да се плаща „Гражданска отговорност” за него", казват рокерите.

 

 

Те не се обявяват срещу скъпата застраховка, тъй като тя не е толкова много като пари, а срещу това, че трябва да плащат за цяла година. Според тях, ако това бъде прието, ще намалее броят на незастрахованите мотори.

 

"Аз лично подкрепям техните искания, мисля, че е добре да се предостави тази гъвкавост", коментира председателят на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев. "През следващите няколко седмици този въпрос ще бъде разгледан на комисия, но за да стане това факт, трябва да има монозинство в парламента", уточни депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.