От прокуратурата потвърдиха, че става въпрос за умишлено убийство

 

Продължава разследването на смъртта на 13-годишната Александра от Провадия. Момичето беше обявено за издирване преди три седмици. Тялото ѝ беше открито преди два дни в изоставена сграда в града.  


От прокуратурата потвърдиха, че става въпрос за умишлено убийство.

Още по темата

 

По информация на Нова по случая са задържани четирима души, но по-късно двама от тях са пуснати. Двама от първоначално арестуваните са съседи на семейството на Александра.


Очаква се да станат ясни и резултатите от аутопсията на детето. Днес от Германия се прибира и бащата на момичето. По-рано, пред камерата на Нова, той обяви, че е получил обаждане с искане за откуп, в замяна на който щял да получи дъщеря си невредима.

 

"Бях в Германия. От три години не се грижа за децата си. Не искам затвор за тези хора. Искам смъртна присъда. Кръв искам. Познавам семейството, което е задържано, но откъде да знам кой го е направил? Те живеят изключително бедно, но не съм предполагала, че може да се стигне дотук. Александра трябваше да дойде при мен в Германия, защото имах проблеми с голямата дъщеря, която се раздели с мъжа си и дойде бременна. Трябваше да ѝ направя документи, но закъсняхме. Чаках да ми дадат жилище там, за да мога да си прибера семейството. И когато всичко вече беше готово, стана тази трагедия", разказа пред Нова майката на убитата Александра.

 

Тя живее в Германия от три години и работи в кафене. При нея е голямата ѝ дъщеря, а най-малката продължава да живее при близките ѝ в Провадия.

 

Репортер: Нивелина Няголова