Все още се чака оферта

 

Четиримесечният Дилян Христов все още не може да замине за лечение в чужбина. Бебето е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. След като у нас не може да получи адекватно лечение, семейството е насочено да търси помощ в чужбина.

 

Във Фонда за лечение на деца в чужбина обаче родителите се сблъскват с бавна и дълга процедура, който забавя лечението на детето им и рискува живота му.

 

„Документи във Фонда съм подала на 10 март. Чакаха се експертните становища до 4 април. На мен ми беше казано, че се чакат експертни становища, а в регистъра на фонда виждам, че има отговори само на двама. Във Фонда звъня почти всеки ден, а в регистъра все още пише, че се чака оферта”, разказа майката на детето Даниела Христова.

 

В рамките на благотворителна кампания за детето вече са събрани 145 000 лева. „Ние парите за операцията вече ги имаме. В началото нямах вярата, че ще се съберат парите, но вече я имам”, призна жената.

 

Директорът  на Фонда за лечение на деца към Министерството на здравеопазването Павел Александров потвърди, че все още се чака оферта за лечението на детето в германска клиника. По тази причина не е ясно кога детето ще замине за лечение в чужбина.

 

Репортер: Благой Бекриев