"Тази стая, която показват, съм я виждала в друг клуб", коментира плеймейтката

 

„Случаят с дискотека „Плаза” на Коцето е целенасочен. Дискотеката е една от най-вървежните, пълна от понеделник до неделя. Тази стая, която показват, съм я виждала в друг клуб”, коментира в студиото на „Здравей, България” Златка Димитрова.

Още по темата


Припомняме, че преди дни певецът Константин се яви на разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи. Той бе извикан като собственик на дискотеката, в която след акция бяха открити наркотици, специално помещение за ползване на дрога, както и парола за достъп.

 

При акцията бяха задържани седем души. Двама от тях останаха за постоянно в ареста заради това, че в тази дискотека полицията установила специално помещение и практика да се продават наркотици на клиенти. Те ползвали специални пароли за достъп, разказаха разследващите веднага след акцията.


„Аз мога да гарантирам за моя персонал, но не и за това какво правят клиентите на заведението. Повече от 1000 души на вечер минават оттук. Нашата работа е да се погрижим за сигурността, проверяваме за оръжия. Нямам право да бъркам, с извинение, по гащите на нашите клиенти и да правя граждански арести”, коментира певецът в „Здравей, България” малко след като се разрази скандалът.


В интернет пространството се появи пост и от Златка Димитрова в защита на Константин.


„Аз съм против всякакъв вид наркотици. Исках да насоча вниманието върху това, че тази дейност се извършва от много години, не само в тази дискотека, а и в много други. Това са хора, момчета, които са разпространители на наркотик и си влизат съвсем спокойно във всяка една дискотека, било то в „Плаза” на Коцето или в някоя друга. Плюс това ти можеш да се снабдиш с дрога много преди да влезеш в дискотеката или в клуба. Ти можеш да се снабдиш съвсем спокойно с кокаин”, коментира Златка Димитрова.


По думите ѝ охраната следи да не се внася оръжие в заведенията, с цел предотвратяване на инциденти.


„Те не могат да следят кой с какво влиза, какво друго носи в чантата си. Не могат да бъркат по джобовете на хората. Това е забранено”, добави Златка.