"Това е пореден опит да ми извадите очите", заяви премиерът

 

„Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен и пореден опит да ми извадите очите”. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към репортер на Нова пред журналисти след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента в четвъртък.

Още по темата

"При тази организация на правителството, ние няма да допуснем бежанска вълна и това явно е проблем и търсят по най-ефективния начин да ни разклатят, като кажат: "Има виновник", обясни пред журналисти Борисов.


„Във времето на Facebook и интернет да речеш да сваляш информация е самоубийство и да набедиш някого, това не е честно", коментира още министър-председателят.


Той заяви, че първоначално катарската телевизия "Ал Джазира" ни обвинила в нехуманното отношение към бежанците. След това се заговорило за "свински опашки", което събуждало определени асоциации към мюсюлманите.


"Изведнъж се заговори за свински опашки, привърза се постепенно и моето име към тези свински опашки. В един момент същата тази телевизия, която участва в този запис (бел.ред. екип на Нова засне граждански арест на бежанци), като доста хитри, по много хуманен начин направено, с ябълки, с вода за бежанците, изведнъж вчера си изтриха сайтовете с карикатури и последната била с мен. Едва ли не Борисов им разпоредил да махнат карикатурите", обясни премиерът.


Той е категоричен, че никога не си е позволил да отправи критики и да иска сваляне на карикатури. Ефектът обаче сега бил да се говори за нарушаване на свободата на словото.


"Аз не съм виновен, че частна медия си прави своята политика. Но колко е удобно, че тук, в България, мачкаме свободата на словото. Още от днес ще слагам в моя Facebook карикатурите, с което ще покажа, че не само не са ме дразнили... Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, пък за моите години всеки може да се пробва дали съм дебел, тънък или каквото си пожелае", обясни Борисов.


Той каза, че няма "никакъв комплекс" и пожелава на карикатуристите: "Дълги години да ме окарикатуряват, защото това е сила на управляващите". 

 

По повод изказването на министър-председателя на Република България от днес 14 април 2016 г.

 

Ръководството на Нова Броудкастинг Груп заявява категорично, че от създаването на медията досега никога и по никакъв начин не е участвала или била намесвана в каквито и да било конспиративни сценарии.