Ще се увеличат ли гратисчиите след поскъпването на билетчето?

 

В последната седмица Столичният градски транспорт се превърна във водеща тема за новинарските емисии заради решението на Центъра за градска мобилност от 1 юни столичани да плащат с 60 стотинки повече за единично пътуване с масовия транспорт.

Още по темата

 

Един от аргументите на вносителя на предложението бе, че така ще се насърчи пътуването с карти, респективно - ще намалее броят на гратисчиите.


Успоредно с това решение, от ЦГМ предприеха масирани акции по контрол на редовността на пътниците, които, оказва се, дори при цена от 1 лев в момента, избират да пътуват гратис или с чужда преференциална карта. Такъв е случаят, който наш зрител засне на спирката на трамвайни линии 20, 22 и 23 на гара "Подуяне".


"Пътничка, заловена от контролен екип да пътува с чужда персонализирана карта на лице с намалена трудоспособност, не само че отказа да заплати глоба, но последвалите действия по отнемане на нередовната карта и опит за санкциониране на пътничката станаха причина за физическа саморазправа.


Жертва ли са контрольорите на агресивни пътници? Този въпрос ще става все по-актуален, особено ако поскъпването на билетчето стане факт", казва нашият зрител.


Ето и останалите сигнали, излъчени в „Здравей, България”:


„ПУашим гарги секакви”;


„Сметище с "грижа" за децата”;


„Скорост”;


„Контрольори стават жертва на агресивни пътници”;


„Градушка в Сливенско”;


„Катастрофа на магистрала "Хемус";


„Трафикът в София”;


„Дали и за НАП има правила?”;


„График на бюрократа”.


Изпращайте още Ваши снимки и сигнали в рубриката „Моята новина”.