По 120 лева на месец се плащало на жена, за да покрива изцяло лицето си

 

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че жените, които носят бурки, правят това от икономическа изгода, а не от религиозни мотиви. По 120 лева на месец се плащало на жена, за да покрива изцяло лицето си.

 

Той отново заяви подкрепата си по повод намерението на общините Пазарджик и Пловдив да въведат забрана за носене на бурки на обществени места.

Още по темата

 

Бурките според Сотир Цацаров не са религиозен символ, а демонстрация на опасни течения в исляма. Жените от квартала в Пазарджик отричат да носят бурките от икономически интереси.

 

Според главния прокурор носенето на бурки трябва да бъде забранено, за да се гарантира сигурността на гражданите. От друга страна, да могат да се идентифицират хората, които носят подобен вид облекло.  

 

Цацаров бе категоричен в училищата и университетите не трябва да се ходи с бурки, защото в България образованието е светско. 

 

Главният прокурор поиска още Главното мюфтийство да излезе с конкретна позиция по въпроса с бурките.

 

По примера на Пазарджик в понеделник в общинския съвет на Пловдив съветниците от ВМРО внасят предложение за пълна забрана на бурките на обществени места.

 

Репортер: Благой Бекриев