Акушерката поиска прокурорът да прочете целия обвинителен акт

 

След мъчително начало, делото срещу акушерката Емилия Ковачева тръгна. Началото на процеса беше дадено точно в деня, в който преди една година Ковачева е малтретирала бебето Никол.

Още по темата

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева пое първата си глътка въздух след пореден опит и това заседание да бъде задушено. Поне според обвинението. 
 

"Сега се правят опити това дело да не започне и аз не знам защо. Съдът се опитва това да бъде парирано, но очевидно това не е достатъчно, излиза извън контрол", заяви прокурорът Николай Христов.

 

След като прокурорът влезе в съдебната зала, контролът отново пое адвокатът на акушерката Владислав Янев. Обясни, че делото е опорочено, че иска отвод на прокурора, отвод на съдията, както и повече време да се запознае с доказателствата. 

 

А покрай препирните кой на кого не дава възможност да се изкаже, родителите на малката Никол трябваше още веднъж да се върнат към ужаса от 18 април 2015-а година. Защото акушерката Емилия Ковачева пожела обвинителният акт, с всички подробности за травмите, ударите и кръвоизливите на детето да бъде прочетено на глас. 


"Не съм виновна. Нищо не съм признавала, нищо не съм признавала. Не желая да говоря е момента", заяви самата Ковачева. 

 

Според направената медицинска експертиза, 4-дневното бебе е било бито и душено, имало е счупване на черепа, редица кръвонасядания и мозъчен кръвоизлив. А психиатричната експертиза, направена на акушерката показа, че тя няма никакви психични заболявания, но все пак има травма. 

 

Акушерката Емилия Ковачева е заплашена от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда, ако бъде призната за виновна.