Борисов поиска оставката на депутатката, чийто съпруг спечели сделката

 

След разследване на Нова за спирките в София премиерът Бойко Борисов е поискал

Още по темата

оставката на депутатката Ирена Коцева. Той настоял и кметът на София Йорданка Фандъкова да направи същото със своя заместник по транспорта.

 

Междувременно кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова възложи техническа експертиза на материалите, които са използвани за изработването на спирките. Реакцията е след репортажа ни за обществената поръчка за 60 спирки, спечелена от фирма на съпруга на депутата Ирена Коцева от ГЕРБ. 

 

В разследване на Марин Николов експерти сметнаха, че реалната обща цена на навесите е почти два пъти по-ниска от сумата, която Столичната община е договорила. Поевтиняването се получава от цените на използваните материали и липсата на изисквани по договор покрития и бои.

 

Вече ви показахме познанството между заместник–кмета на София по транспорта Любомир Христов и депутата Ирена Коцева, чийто съпруг е съдружник във фирмата изпълнител на спирките.

 

След като видя свои снимки пред къщата на Коцеви в Самоков, Христов призна, че е ходил многократно там през уикендите със служебен автомобил, но отрече да е било по работа. И се разграничи от Центъра за градска мобилност, който е прекият възложител на спирките.