Не съм го направим нарочно, не съм камикадзе, подчерта той

 

Внезапно прилошаване. Това е версията на шофьора, забил се с камиона си в бензиностанция на магистрала Тракия вчера. Пред Нова той благодари на хората, измъкнали го от горящата кабина. Какво още каза шофьорът и обезопасен ли е районът около бензиностанцията - сега от Благой Бекриев.


24 часа след инцидента районът около бензиностанцията е отпецеп. В обекта не се допускат външни хора, тъй като изгорялата конструция е опасна и може да рухне всеки момент. 

 

Още по темата

Шофьорът на камиона, който предвизвика взрива и пожара, твърди че не помни как е касатрофирал. Пред камерата на Нова телевизия той отрече да е заспал.


Във фаталния петък шофьорът на камиона пътувал от Панагюрище за Варна. Край Пазарджик зарадил догоре с гориво и потеглил по магистралата. Наближавайки Пловдив се почувствал зле, прилошало му и веднага се отбил на бензиностанцията, в която едва не загинал.


„Тръгнах да паркирам на бензиностанцията на паркинга и ми стана лошо за някакви секунди. Не помня нищо от инцидента. В следващия момент кабината бе обхваната от пламъци. Бях приклещен в камиона и мой колега и едно момче от бензиностанцията ме издърпаха на безопасно място”, спомня си шофьорът на камиона Наско Нешев. 


Мъжът отрича да е заспал или спирачките да са отказали. Има  25-годишен стаж като шофьор на камион и това е първият инцидент в живота му. Казва, че не чувства виновен.


„Аз не съм го направил нарочно. Не съм тръгнал да взривявам аз бензиностанцията с цел. Не съм камикадзе”, казва още Наско Нешев. 


Жителите на селото са първите, които се притекли на помощ на бягащия персонал от бензиностанцията и на пътниците, които току-що слезли от автобус. Служителят, който зареждал колонката, в която се врязъл камионът, изпаднал в шок.


„Той плачеше, момчето плачеше. Беше се уплашил много.Той по чудо се е спласил.Вика аз в последния момент успях да избягам да не ме удари камионът”, разказва Иван Недов. 


„Аз съм благодарна на момичетата, че въпреки всичко те ни предупредиха,че са успели да изключат бутоните, които свързват колонките с резервоарите”, казва Виолета Николова. 


В ранния следобед с помощта на кран изгорелият камион бе изтеглен от бензиностанцията. Бензиностанцията е на 20 метра от къщите в село Царацово и хората се страхуват.
„Трябва да се направи бетонна стена, която да отделя селото от магистралата, от бензиностанцията”, на мнение е Йорданка Влашка. 


В понеделник шофьорът на камиона ще бъде изиписан от болницата.


Срещу шофьора няма да бъде повдигнато обвинение. Той няма да бъде и арестуван съобщиха от прокуратурата. Още в понеделник ще се прибере при близките си в Кюстендил.

 

 

Репортери: Илиян Василев, Благой Бекриев