Партията не е съгласна и да има електронен вот, напомни председателят на БСП

 

БСП е против електронното дистанционно гласуване по интернет, както и против задължителното гласуване, защото то противоречи на Конституцията, коментира председателят на партията Михаил Миков.

 

Лидерът на БСП се обяви против ограниченото право на всеки избирател да иска поправяне на избирателните списъци, съобщиха от пресцентъра на партията.  „Въпреки острите възражения от нас, с приетото изменение, само ако са допуснати непълнота или грешка спрямо конкретен избирател, само той ще може да иска поправка. Това прави неуязвими фантомите в списъците”, коментира Миков.

 

Миков коментира и подписаното споразумение между БСП и „Справедлива Русия”. По думите му то ще създаде по-стабилна основа за развитието на дългогодишните отношения на БСП със социалдемократическата партия, член на Социалистическия интернационал. „Посланието е едно – Русия разглежда дружески България и много я боли тогава, когато някои български политици се правят на по-големи ястреби от най-големите ястреби в света", заяви Миков.  

 

По време на днешното заседание на Националния съвет на партията беше приет проект на политическата платформа на БСП „За България - суверенна, справедлива, просветена!”. Документът ще бъде представен на 49-я Конгрес на БСП в началото на май.

 

Водещите приритети в платформата са: преодоляването на демографската катастрофа, създаването на условия за достойни доходи, възстановяването на здравната система с активно участие на държавата, осигуряването на всеобщо, достъпно и качествено образование.

 

Принципната промяна в подхода към управлението на държавните финанси и на разпределението на публичните средства е задължителна, а държавният бюджет трябва е инструмент за активна политика за стимулиране на реалната икономика, смятат социалистите. Основен приоритет за БСП е създаването на работни места и условия за достойни доходи, а първостепенна задача е намаляването на броя на работещите бедни, защото несправедливостта в заплащането на труда засяга 2,5 млн. наети у нас, става ясно от проекта за политическа платформа. БСП иска цялостната ревизия на прословутата „песионна реформа“ във всичките й параметри.