Назначени са две проверки, заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков

 

"Ако се окаже, че спирките от обществената поръчка не отговарят технически на

Още по темата

изискванията на възложителя, този, който се е разписал и одобрил, ще трябва да носи отговорност". Това заяви за "Здравей, България" председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков по повод разкритията на Нова за съмнителна сделка в градския транспорт, които доведоха до оставката на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева и на столичния заместник-кмет по транспорта Любомир Христов.  

 

"Назначени са две проверки. Едната ще установи дали са използвани скъпи материали за спирките. Другата проверка е назначена от кмета Йорданка Фандъкова още в началото на април. Тя е за всички обществени поръчки, направени от Центъра за градска мобилност от началото на 2015 година", уточни той. 

 

"В момента, в който има съмнение или доказано такова нарушение, се взимат съответните мерки. Само за миналия мандат след подобни проверки си отидоха пет районни кметове и двама директори на общински фирми за доказани нарушения", изтъкна Герджиков. 

 

"Много е притеснително, ако фирми, които участват в обществени поръчки в Столична община, имат такива сигнали, аз ги призовавам да се обръщат към нас", каза председателят на СОС.