За сигурността на пътя ще бдят над 180 екипа на Пътна полиция

 

Голямото пътуване започна. Очакванията са над 200 000 автомобила да напуснат само София. 

 

Най-натоварено ще бъде движението на изходите на столицата, по автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”, както и по главния път София - Кулата. В празничните почивни дни се въвежда и ограничение за тежкотоварни автомобили. 

 

За сигурността на пътя ще бдят над 180 екипа на Пътна полиция. Те ще трябва да регулират трафика в час пик по натоварените артерии. 

 

С голямото пътуване започват и специализирани проверки за скорост, алкохол и наркотици. Очакват се и над 40 000 автомобила с румънски туристи, които ще почиват в черноморските ни курорти. Те ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

 

 

В София са спрени почивките на личния състав на Пътна полиция. Това съобщи за Нова телевизия комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция” към СДВР. 

 

„Ще регулираме ръчно кръстовищата, за да не става струпване на автомобили”, заяви комисар Тенев.

 

От „Пътна полиция” очакват най-много хора да тръгнат на път утре – от 09:00 до 18:00 часа.  

 

Засилен е трафикът на ГКПП „Дунав мост”, има опашки от камиони и автомобили. 

 

 

До 15.30 часа днес - 28 април 2016 г., движението в посока Бургас на АМ "Тракия" в участъка от 58-ми до 60-и км се осъществява само в изпреварващата лента, поради извършване на ремонтни дейности в аварийната и активна ленти в участъка. Шофьорите да се движат с повишено внимание, спазвайки пътна сигнализация и въведеното ограничение на скоростта - до 90 км/ч, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

От АПИ съобщиха още, че поради констатирана днес повреда на връхната конструкция на виадукта на магистрала „Хемус“ - между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, временно се ограничава движението в аварийната и активната ленти в участъка от 40-и до 42-ри км в платното за Варна. Трафикът се извършва само в изпреварващата лента. Повредата е установена при обход на съоръжението около 12 ч. от служителите на Областното пътно управление - София. Съоръжението не е ремонтирано от пускането му в експлоатация преди повече от 30 години - през 1985 г. През миналата година със средства от бюджета е ремонтирано платното за София на същия виадукт.

 

 

Репортери: Кремена Тодорова, Николай Василковски