Николай Попов е с диагноза левкемия и са му необходими 200 000 евро за трансплантация в чужбина

 

Да посегнеш на даренията за болно момче - това са направили нагли крадци от Пловдив. Те са откраднали пари от две кутии, в които са се събирали средства за 23-годишния Николай Попов. Момчето е с диагноза левкемия и са му необходими 200 000 евро за трансплантация в чужбина.

 

Няколко месеца приятели на Ники събират средства за лечението му по всякакъв начин – организират концерти, продават изкуство. Част от парите се събират в кутии за дарения. Две от тях са откраднати от хипермаркет и заведение за бързо хранене. 

 

Представили са се за хора от дарителската кампания, което не отговаря на истината, и са злоупотребили с доверието на служителите на обектите. Служителите съответно са им предоставили събраните средства. И затова просто искахме да алармираме хората да са по-предпазливи, да не се предоверяват на случайни хора”, обясни Тодор Попов, баща на Ники. 

 

Преди време кутии с дарения са били откраднати от хранителен магазин в Пловдив и от обект в Пазарджик. Средства от кутиите могат да бъдат събирани само от родителите на Ники и представители на „Кауза Ники”, които се легитимират с необходимите документи. 

 

„Това е абсолютно грозно деяние на човек, който няма абсолютно никакъв морал и не може да си представи колко усилия коства на хората да направят тази кампания. И ти да посегнеш на тези пари означава, че ти убиваш един човешки живот”, коментира Васил Киризиев от „Кауза Ники”.

 

Желаещите могат да дарят средства за Ники чрез кутиите, дарителските сметки и DMS номер. Пари на ръка не се събират. 

 

„Благодаря на всички тези хора, които направиха така, че Николай замина за Германия да се лекува. В момента е на лечение там”, обясни баща му. 

 

Ники вече е преминал през две химиотерапии. В момента се търси донор. Необходими са още 40 хиляди евро за лечението му, като за голяма част от тях се разчита именно на кутиите с дарения. Полицията разследва наглите кражби.

 

Ако желаете да дарите средства за лечението на Ники, можете да го направите чрез PayPal, дарителските сметките посочени по-долу, както и чрез sms с текст DMS NIKI на телефон 17 777.

PayPal: bacepoppy@gmail.com

Дарителски сметки:

В лева: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF) 
IBAN: BG42CECB979040C4360100

В евро: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF) 
IBAN : BG56CECB979044C4360100

Николай Тодоров Попов