Той ги е влачил около 20 метра с джипа си

 

Прокуратурата в Карлово остави в ареста за 72 часа пияния шофьор, който помете майка с дете на пешеходна пътека в града. Мъжът е управлявал джипа си с 2,2 промила алкохол. Майката на 2-годишното дете е с опасност за живота. 


Жената и детето пресичали пешеходната пътека, когато лек автомобил спира, за да им даде път с предимство. В този момент зад него с висока скорост се движел джип, управляван от 30-годшен пиян водач. За да избегне удара, шофьорът на джипа решава да изпревари колата. Удря задната лява страна на лекия автомобил и помита пресичащите майка с дете.

 

Още по темата


„Направо страшен удар беше. Ние спираме, той ни удря, а джипът минава напред и повлича жената. Това е страшно нещо и не може да се опише”, разказва Енчо Златанов, очевидец на инцидента. 


На мястото липсва спирачен път. Алкохолната проба на шофьора на джипа е отчела 2,2 промила алкохол в кръвта.


„Законът предвижда затвор от 1 до 6 години. Установено е, че водачът е наказван и за други нарушения на Закона за движение по пътищата, но не е осъждан”, обясни Димитрина Шекерева, районен прокурор на Карлово. 


Детето е оцеляло по чудо, но състоянието на майката е тежко. Тя е в болница със счупени ребра и лицево-челюстна травма. Разговаряхме с близките й, които отказаха да застанат пред камера, но заявиха, че очакват строго наказание за виновния водач.


А хората в Карлово са потресени от инцидента и пресичат тази пешеходна със страх.


Хората настояват на опасната отсечка да бъдат монтирани легнали полицаи, за да не се стига до нови инциденти.

 

 

Припомнете си случая във видеото: