Трафикът е отбит само в една лента

 

760 000 българи тръгват на път за Великден. Прогнозите на Института за изследвания в туризма показват, че над половин милион души ще пътуват в България. Очаква се 110 000 души да тръгнат към Гърция. Още толкова са избрали други задгранични дестинации.

 

Натоварено е трафикът по магистрала „Хемус”. Причината е, че движението е ограничено заради установена повреда на виадукта на аутобана. Между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ временно се ограничава движението в аварийната и в активната лента в участъка от 40-и до 42-ри км в платното за Варна. Трафикът се извършва само в изпреварващата лента. 

Още по темата

 

Натоварено е движението и на останалите магистрали. На „Тракия” по-рано екипът на Нова установи, че за един час преминаха над 3000 автомобила. 180 пътни патрула бдят за безопасността по пътищата.

 

"Ще следим за превишаване на скоростта, за неправилно изпреварване, за движение по бус лентите и за всичко, което пречи на безопасното движение на водачите. В почивните дни сме предвидили специализирани операции за употреба на алкохол на наркотични вещества. Ще проверяваме също за затъмнени стъкла”, обясни началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.

 

Междувременно от днес вече е открита цялата дължина на Северната тангента около София. Отсечката осъществява връзка с главни пътни направления, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. Тангентата е с шест пътни ленти - по три в едно направление.

 

От днес до края на празниците важи забравата за движение на тежкотоварни автомобили  за периода между 16.00 и 20.00 часа с цел облекчаване на трафика.