Важна информация за хората, които ще пътуват по Великден

 

 

Великденските празници дойдоха. Хиляди българи се отправиха на път да празнуват при близки или на почивка в чужбина. Но какво време ни очаква през празничните дни? За тези, които пътуват към Гърция, в района на Халкидики, до събота ще бъде предимно слънчево, с температури около 20 -22 градуса. Още в събота следобед, обаче, са възможни слаби валежи, а на самия Великден и в понеделник - ще вали сериозно. Температурите ще тръгнат надолу - около 15 -17 градуса, което за тези райони си е направо студено.

 

Ако сте тръгнали към Македония и Охридското езеро - ситуацията ще е подобна. Пригответе чадърите и дъждобраните за двата последни почивни дни. 

Още по темата

 

У нас, ситуацията по Черноморието. В първите два почивни дни очаквайте слънце и по-високи температури. В Неделя и понеледник ,обаче, са възможни слаби валежи, най-вече по южнoто крайбрежие. Ще бъде и ветровито.

 

В районите на Банско се пригответе за повече облаци. И отново вятър. Температурите ще са около 15-17 градуса. Същата ще е ситуацията и в Родопите. Вземете си топли дрехи. 

 

Сериозни дъждове се очакват в понеделник, когато ще е и голямото прибиране. Имате го предвид и планирайте навреме откъде и как ще се приберете. А тези, които ще тръгнат към Западна Европа трябва да знаят, че априлски сняг изненада Словения. Това доведе до задръствания и катастрофи на магистралите, хиляди домакинства останаах и без ток.