В София и на магистрала "Хемус" станаха няколко леки катастрофи

 

Голямото пътуване продължава. В първия почивен ден около Великден се очаква хиляди българи да тръгнат на път.

 

Още по темата

От Пътна полиция очакват най засилен трафик да има между 9 и 18 часа. Именно тогава и най-много екипи на КАТ ще подпомагат движението на изходите на столицата и по големите пътища на страната.

 

От 8 до 14 часа на изхода при Владая ще има две ленти в посока Перник. Целта е да се облекчи придвижването по един от най натоварените маршрути - към Гърция.

 

От София се очаква да излязат над 200 хиляди автомобила.

 

През празничните дни 180 екипа на КАТ ще подпомагат придвижването по "Хемус", "Тракия" и "Струма", както и по главния път към Гърция.

 

Очаква се 220 000 души да отпътуват за чужбина за празниците. Дестинациите са Гърция, Македония, Сърбия, Германия и Испания.

 

Към обяд на главен път Е-79 превалява дъжд, така че пътят е мокър и шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни. От МВР съобщиха, че на граничните пунктове „Кулата” и „Калотина” ще се проведе специализирана полицейска акция, която обаче засяга само тежкотоварните автомобили.

 

540 хиляди ще бъдат на път в страната.

 

Автобусните компании осигуриха за пътниците 100 допълнителни автобуса, или средно около 5 000 места за гражданите. Превозвачите уверяват, че все още има свободни билети. 

 

"Към момента наблюдаваме и там, където има закупени повече билети, осигуряваме повече автобуси, така че броят постоянно се променя", заяви представител на автобусна фирма.

 

Към 12.00 часа днес само в София са станали 15 леки катастрофи, съобщи БГНЕС. Инцидент е станал и на магистрала "Хемус" - катастрофирали са няколко коли. Няма пострадали, но движението е натоварено заради установената вчера повреда на виадукта на аутобана. Между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ временно се ограничава движението в аварийната и в активната лента в участъка от 40-и до 42-ри км в платното за Варна. Трафикът се извършва само в изпреварващата лента. 

 

Репортери: Кремена Тодорова, Екатерина Николова, Нивелина Няголова