Разказ за двама медици, които можеха да лекуват в престижни клиники в чужбина

 

Защо една канадка е избрала да живее и да работи в България вместо да бъде специалист в големи клиники по света? И защо един иранец избира "Пирогов" вместо болница в Дубай?

 

Разказваме Ви историите на двама лекари от чужбина, които идват и остават в България. Д-р Бахрам Фирузи е хирург, а Джохана Джейкъбсън-Петров - рехабилитатор. 

 

Те са от лекарите, които гледат пациентите си в ръцете. В буквалния смисъл. За да ги излекуват.

 

Вместо д-р Фирузи да лекува в Дубай, където е семейството му, а Джохана да е рехабилитатор в една от най-престижните клиники в Ню Йорк, където е работила, днес двамата са в "Пирогов".

 

Любовта води Джохана в България, но не след дълго канадката намира още една причина да остане – работата ѝ при доцент Людмил Симеонов, завеждащ отделението по хирургия на ръка.

 

Той пък се е върнал у дома, след като се е учил от светила в хирургията в САЩ, Швейцария и Швеция. Той е хирургът, който преди някоко години създаде нови пръсти на жена, загубила ги при изгаряне.

 

Джохана и д-р Фирузи са двама от общо около 500 чужди лекари, които практикуват у нас. Точно толкова български медици напускат родината всяка година.