Хиляди пътуват за почивните дни към Банско, Сандански и Гърция

Видео: БГНЕС

 

Голямо задръстване от автомобили на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Симитли се образува в ранния следобед, пише БГНЕС. Тапата е в посока местността "Полигона" и Симитли, където на Е-79 е разклонът за Банско, Разлог и Гоце Делчев. Хиляди пътуват в посока Сандански и Гърция.

 

Още по темата

Причина за задръстването е изключително натовареният трафик поради четирите почивни дни за Великден. Леки и товарни автомобили се движат с 15-20 км/час. До Благоевград движението е безпроблемно заради автомагистрала "Струма", чийто ЛОТ-2 свършва при областния град.

 

Хиляди пътуват за почивните дни към Банско, Сандански и Гърция. Главен път Е-79 е най-натоварената пътна артерия в страната. За денонощие по нея преминават средно по 11 300 моторни превозни средства, сочат данните на ОД МВР-Благоевград.

 

До 14.30 часа няма подадени сигнали за пътно-транспортни произшествия на територията на областта. От сутринта вали дъжд, а пътната настилка е мокра.

 

Заради катастрофи по магистрала "Тракия" временно движението се осъществяваше само в аварийната лента в посока Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Временно бе ограничено и движението по пътя София-Златица в района на Долно Камарци заради пътнотранспортно произшествие. Към 18.00 часа то бе възстановено.